Genetikai kivizsgálás, avagy derítsük ki, hogy honnan származunk

Alapvetően úgy gondolom, hogy már mindannyiunkban felmerült az a gondolat, hogy felkutassuk a családfánkat, azt hogy vajon honnan is származunk, kik az őseink és vajon egyáltalán milyen nemzetiséghez tartozunk. Úgy hiszem, hogy ezek a tényezők felkutatása nélkül abszolút nem tudjuk igazán megismerni önmagunkat, hiszen valahol ezek a tényezők vagyunk mi és ezek alapján tudjuk behatárolni magunkat. Alapvetően nyilván a személyiségünk és a mentalitásunk része az, amit hozunk, így feltétlenül fontosnak tartom, hogy ezek mentén elkezdjünk kutatni, én pontosan ezért döntöttem a genetikai kivizsgálás alternatívája mellett, hiszen amennyiben szeretném felkutatni a családfámat, ez a leggyorsabb és a legkézenfekvőbb megoldás, amit csak tehetek. Hiszen eljárni levéltárba és kutatgatni igencsak hosszadalmas és fárasztó folyamat, mely rengeteg időt vesz igénybe, ellenben amikor elvégezzük, a genetikai kivizsgálást tulajdonképpen azonnal tudjuk, hogy pontosan mik a koordináták és miből hány százalék van bennünk. Nem tudom, hogy ki, hogyan viszonyul ehhez a kérdéskörhöz, de én személy szerint úgy gondolom, hogy abszolút az a fontos, hogy tudjuk, hogy honnan jövünk, hiszen kizárólag ez alapján tudjuk meghatározni azt, hogy pontosan hova is tartunk. Tudnunk és értenünk kell a múltat ahhoz, hogy a jövő hibáit tudjuk kezelni.

genetikai-kivizsgalas-pic3

Én személy szerint abszolút ezen az alapelven mozgok, és úgy gondolom, hogy előbb utóbb sikerül egészen pontosan kiderítenem azt, hogy kik voltak az őseim és, hogy honnan jöttem én. Éppen ezért, mivel ez engem ennyire foglalkoztat választottam azt a lehetőséget, hogy elvégeztettem a genetikai kivizsgálást és DNS teszt alapján utána járok annak, hogy egészen pontosan, milyen százalékban, milyen jellegű vér csordogál az ereimben. Így megkerestem a Magyarországon talán legjobb genetikai kivizsgálást végző cégek egyikét, a Snylabot és miután felvettem velük a kontaktot és időpontot egyeztettem, el szántam magam arra, hogy végre felkutassam az őseimet.

Genetikai kivizsgálás, avagy az én történetem

Természetesen sokakban felmerülhet a kérdés, hogy számomra miért volt oly annyira fontos az a szempont, hogy kivizsgáljam azt, hogy milyen őseim származási tekintetben. Elkezdtem kutatni azt, hogy pontosan milyen jellegű jellemvonásaim vannak, melyeket abszolút nem tudok összeegyeztetni azzal a tipikus magyar mentalitással, ami itt az átlagemberre jellemző. Egész gyermekkoromtól kezdve abszolút éreztem, hogy én nem vagyok ide való és egészen biztosan más országba kellett volna születnem, ugyanis számomra ez a mentalitás teljesen életidegen. Világ életemben jobban megértettem magam a külföldiekkel és olyan elképesztő módon vonzottak bizonyos kultúrák, illetve vallások, melyek abszolút megmagyarázhatatlan módon életek bennem. Véleményem szerint ezek soha nem lehetnek véletlenek, hiszen nyilvánvaló, hogy ha valami úgy igazán elementáliz, erővel vonz, akkor ahhoz kellene, hogy legyen némi közünk. Pontosan ezért döntöttem a https://www.synlab.hu genetikai kivizsgálási alternatívája mellett és elképesztően kíváncsian várom a DNS tesztek eredményét, mikor is végre pontosan kiderül, hogy ki is vagyok valójában. 

genetikai-kivizsgalas-pic2

Miért volt a genetikai kivizsgálás hihetetlen élmény?

Továbbá szintén érdekes volt, hogy gyermekkoromtól kezdve kérdezgették tőlem, hogy milyen származású vagyok? Mindig külföldinek néztek bárhová mentem. Ezek mind olyan kis apróságok voltak, melyek abszolút elindítottak azon az úton, hogy elkezdtem azon gondolkodni, hogy bizony lehetséges, hogy el kellene végeznem egy genetikai kivizsgálást annak érdekében, hogy egészen biztos legyek abban, hogy valóban nem ehhez a néphez tartozom, és azért érzem magam ennyire nagyon különcnek és például pontosan ebből az okból kifolyólag érdekelnek annyira katartikus erővel bizonyos vallások, vagy kultúrák esetleg országok. Annyit tudtam egészen pontosan a családi hagyományokból terjedően, hogy édesanyám ágán görög származásúak vagyunk félig, ugyanis anyukám apukájának tulajdonképpen teljesen tiszta görög felmenői voltak, így ezen az irányvonalon tudtam mozogni, viszont ezzel szemben azzal, abszolút nem voltam tisztában, hogy apukámnak a családja milyen származású lehetett. Illetve meglehetősen titokzatos történetek bolyongtak azon a területen, úgyhogy mindenképpen érdemlegesnek tartottam arra ezt az esetet, hogy alaposan utána járjak annak, hogy milyen családból is származom.