Életem első ponyvás teherautó bérlése!

Az ember ideális esetben, nem sokat költözködik életében. Velem is így volt, amíg nem sikerült eladnunk a vidéki családi házunkat, és nem költöztünk fel a fővárosi házunkba. A kettő hely nem volt kifejezetten messze egymástól, azonban a vidék nagyon különbözik Budapest zajló életétől. A ponyvás teherautó bérlés azonban a téma, ami miatt készül az írás, én ugyanis még sosem béreltem korábban járművet. Vidéki emberként, ahhoz, hogy eljussak egyik városból a másikba, kocsival kellett mennem. Persze voltak buszjáratok, de ezek olyan ritkán jártak, hogy az ember időnként két-három órára is képes volt ottragadni egy megállóban. Így mióta csak elég idős lettem a vezetéshez, mindig autóval jártam. Most azonban kevésbé lesz rá szükségem, és a ponyvás teherautó bérlés kapcsán rájöttem, hogy talán érdemes lenne eladnom az autómat. Hiszen, amikor mégis szükségem van egy járműre, egyszerűen bérelni tudok egyet. Ez azt is jelenti, hogy nem kell többé elinduláskor attól rettegnem, hogy nem fog elindulni a kocsi, és akkor ki kell hívnom a szerelőt, hogy aztán másfél-két hétig ne tudjak járni sehova. Annál is rosszabb élményem van azzal, hogy csak rossz kulccsal próbáltam indítani a kocsit, és így potyán jött ki hozzánk a szerelő. Most azonban a ponyvás teherautó bérlés a téma, nem pedig a személyautó. Úgyhogy, máris elmondom, miért találtam nagyszerű megoldásnak a ponyvás teherautó bérlést!

ponyvas-teherauto-berles-pic22

Mi kell a ponyvás teherautó bérléshez?

Méretétől függően megfelelő jogosítvány. Szerencsére nálunk szóba sem jött, hogy nem lesz, aki majd vezeti a gépet, mert az apám évekig dolgozott teherautó sofőrként. Így jött az az ötlet is, hogy egyébként minek is nekünk a költöztető cég, miközben mindent el tudunk intézni egyedül is! Így ki tudja, milyen sok pénzt meg tudtunk spórolni. Összeállt a család, szépen bedobozoltunk mindent egy hét alatt, majd amikor elérkezett a költözés napja, délelőtt elmentek a család férfitagjai a kölcsönzőbe, hogy megtörténjen a ponyvás teherautó bérlés. Mikor megérkeztek, megindult a komoly munka, az összes csomagot fel kellett pakolnunk a teherautóra úgy, hogy ne törjön össze semmi. Hamar rájöttünk, hogy ebből körülbelül három forduló lesz, de nem is számított, mert béreltük a járművet, így egész nap a miénk volt, és szabadon furikázhattunk vele. A legjobb az volt, hogy senki nem siettetett minket, a törékeny dolgokra a saját érdekünkben figyeltünk oda alaposan, így nem kellett attól félnünk, hogy majd a költöztetők nem veszik komolyan a feliratokat, mi azonban tudtuk, hogy mekkora jelentősége van a nagymama porcelánkészletének.

Az úton zavartalanul tudtunk közlekedni, személyautóval követtük a teherautót, hogy az új házunknál is legyen több ember, aki lepakol. Nem mondom, egész napos munkánkba telt mindent tökéletesen elvégezni, azonban szerintem nagyon is megérte, mert a ponyvás teherautó bérlés csak néhány ezer forintunkba került, ameddig a céges segítség ennél jóval többet kért volna el tőlünk ugyanezért a munkáért.

A ponyvás teherautó bérlés további lehetőségei

Persze nem csak költözéshez lehet használni a ponyvás teherautó bérlést, hanem számos egyéb feladatot is elláthat. Ha például az ember megkaparintott valamilyen antik, sokat érő bútordarabot, de a szállítást saját kezűleg kell intéznie, a teherautó bérlés számára is megéri. A bútor biztonságban juthat el egyik helyről a másikra. Ezen kívül persze a szállítmányozásban is fontos szerepet játszik, olyan dolgokat tudunk rajta elraktározni, amelyek nem igényelnek valamilyen különleges hőfokot, és nem szükséges plató a lerakodáshoz. Szóval bármilyen szárazáruról is van szó, a ponyvás teherautó bérlés ideális megoldásként funkcionálhat bárki számára.

ponyvas-teherauto-berles-pic2

A ponyvás teherautó bérlésen túl

Mi személy szerint a Határautó oldaláról béreltünk, mert csak jókat hallott a család erről a cégről. Személy szerint, én nem ismertem őket, de mivel az új otthonunktól nem messze helyezkedik el, a későbbiekben biztosan tüzetesebben is meg fogom őket ismerni. Ahogy azt már említettem, szeretném majd eladni az autómat, és tömegközlekedéssel járni, hiszen az egyszerűbb, olcsóbb és környezetbarát is. Ha pedig mégis szükségem lesz autóra, vagy még egyszer az életben teherautó bérlésre, akkor már tudom, hol kell keresnem a megoldást. A Határautó gördülékeny ügyintézésének hála, könnyedén meg tudtuk oldani a költözést, nem kellett külsős segítséget igénybe vennünk, így még különlegesebb volt számunkra ez a nap, emellett pedig spórolni is tudunk ennek a megoldásnak hála.

Én tehát biztosan igénybe fogom venni ezt a szolgáltatást a jövőben is, mert nagyon előnyösnek és egyszerűnek tartom. Még sosem voltam egy ponyvás teherautó belsejében, még ez is egy új élmény volt a számomra. A ponyvás teherautó bérlés tehát talán nem a mindennapjaink esszenciális velejárója, azonban ha szükség van rá, akkor nagyon szükség van rá, érdemes tehát megjegyezni, hogy ilyen lehetősége is van az embernek. A ponyvás teherautó bérléssel, mindenesetre, nekünk igazán stresszmentes költözésben volt szerencsére részünk.