A mosó szárítógép kiválasztásának nehézségei és lépései

A mosó szárítógép kiválasztása nem egyszerű feladat. Éveken át fogjuk ezt a gépet használni, így kínosan ügyelnünk kell arra, hogy megfelelő terméket válasszunk. Van pár ötlet azonban, hogy mire kell komolyabban is figyelni a választás során. Ne is húzzuk tehát az időt a bevezetőben való fecsegéssel, hanem nézzük meg, melyek ez a fontos tényezők a választás során.

A mosó szárítógép mérete: elfér? Nem fér?

Sokszor merül fel a háztartási gépek esetében a méret, mint probléma kérdésköre. Nincs ez másképp a mosó szárítógép esetében sem, hiszen ez az elektromos eszköz többnyire fali áramot igényel működéshez, tehát érdemes a konnektorba közvetlenül dugni. Emellett persze ügyelni kell arra is, hogy kellő távolságban legyen mindentől. A bojler lehet felette, de azért a tükrös szekrénnyel azonos felülethez ne nagyon érintkezzen, mert könnyen balszerencse lehet a vége. Persze ez attól is függ, hogy milyen terméket választunk, hiszen az újabb darabok kevésbé hangosan működnek már.

mosó szárítógép1_1

Még a döntés előtt érdemes tehát tervezgetni egy kicsit, mérjük le pontosan a méreteket, adjunk egy maximum értéket meg, hogy tudjuk, milyen végletekig nézegethetjük a termékeket. A fürdőszoba vagy a mosókonyha szinte mindenhol igencsak korlátozott területtel bír, így jól át kell gondolnunk, hogy milyen készüléket engedhetünk meg magunknak.

Amihez persze ezen kívül is ragaszkodnunk kell, az a víz bevezetése és elvezetése. A mosógépnek vízre van szüksége, amihez biztosítani kell szakembernek vízvezetéket, így az elhelyezése a mosó szárítógépnek tovább korlátozódik.

Milyen fajta mosó szárítógépet vásároljunk?

Erre nem létezik egyetlen válasz. Két típusról is beszélhetünk a szárítógép tekintetében, lehet kondenzációs vagy hőszivattyús például, utóbbi előnye, hogy kevesebbet fogyaszt és jobbat tesz a ruháknak, mint a másik társa. Érdemes lehet megtekinteni az osztályokra osztást is, amely nagyban segít a fogyasztás, az energiaszint megállapításában. Ezekből a leghatékonyabbat érdemes csak választani, vagy az ahhoz legközelebb állót, amit az ember pénztárcája megengedhet. A szárítógép gyorsasága is jó kérdés lehet, de ez nagyban függhet a mi ruháinktól is. A takarékosságra persze figyelni kell, ezeket az A++ és A+++ modellek jelölik, de extra takarékosságra is felhívhatja a figyelmünket több gyártó. Érdemes alaposan átböngészni a legjobb termékeket is. Itt például mindenre kitérő termékleírásokat találhatunk: https://hu.gorenje.com/termekek/mosas-szaritas/moso-szaritogepek/c/gowash03.

Esztétika és a mosó szárítógép

Persze a kinézete nem kifejezetten „fontos” egy háztartási eszköznek elméletben, a gyakorlat azért mégis csak mást mutat. Nem mindegy tehát a termék színe, hogy a kialakítása illik-e a hangulatához a fürdőszobának. Apróságok ezek, azonban mégis csak legyen jó érzés, hogyha az ember az új termékre néz, és ne fintorogva figyelje azt a reggeli készülődés közben lehetőség szerint.

A mosó szárítógép funkciói

A különböző funkciók lehetővé teszik a gépek hatékony használatát. Különösen fontos ez a mosó szárítógép esetében, hiszen többfajta ruhánk, mosni valónk is van. Különböző ruhaneműknél különböző programokat kell használnia a mosó szárítógépnek, hogy hatékonyan tudjunk vele tisztítani. Persze az is kérdéses, hogy mennyire koszosak az adott ruhák. Nem mindegy, hogy a gyermek sárcsatából ért-e haza vagy valaki szerelte-e aznap a kocsit és nyakig olajos lett-e vagy egész nap az irodában ült.

Sokféle programot kínálhatnak a mosó szárítógépek, amelyek közül az ember csak keveset fog használni, így arra a 4-5 pontra érdemes koncentrálni, amit tényleg ki is fogunk használni. Azok maradéktalanul megfelelnek az elvárásainknak? Van-e esetleg olyan program, amit saját magunk tudunk beállítani? Talán ez a legjobb lehetőség mind közül, így biztosan sikeres lesz a mosás néhány hét tapasztalatszerzés után.

mosó szárítógép1_2

Érdemes figyelni mindezek mellett a mosó szárítógép zajszintjére is, aminek a beállítása jó, hogyha a lehetséges opciók között van. Főleg akkor fontos ez, hogyha a családban kisbaba van vagy olyan családtag, aki érzékeny a zajokra, és fontos, hogy a háztartási gépek csendben is tudjanak működni a közelükben. Ha az ember otthonról dolgozik, egyébként sem jó, hogyha bezavar a munkába a mosó szárítógép hangja.

Szükségünk van egyáltalán mosó szárítógépre?

Érdemes erről néhány cikket elolvasni. A szárítógép gyors és hatékony, sok időt és energiát képes megspórolni az embernek a mindennapok során. Persze nem rossz az sem, hogyha az ember tereget az udvaron, ott a Nap fertőtlenít valamilyen szinten, képes foltokat kiszívni a ruhákból, azonban az év nagy részében aligha tudunk az udvaron szárítani, a lakás pedig csak indokolatlanul párás lesz a ruháknak köszönhetően és emellett nem is a legjobb ránézni a száradó ruhákra a nappali közepén, hogyha máshol nincs hely nekik. Mosógép pedig természetesen mindenkinek kell, a kérdés csak az, hogy kell-e nekünk mellé szárító is, vagy inkább maradnánk a hagyományos módoknál, ami sokszor nehézséget okoz és vasalni így is, úgy is kell. Hát miért is ne könnyítenénk meg a saját életünket, ha van rá lehetőségünk? Ezzel a kis készülékkel gördülékenyebben telhetnek a mindennapok.