A munkásszálló Veszprém környéki dilemmája

A lakhatás és a munka mindig nagy kérdéseket tud felvetni az emberben.
Sokan igyekeznek úgy állást keresni, hogy a lakóhelyükhöz viszonylag közel helyezkedik el a leendő munkahelyük, azonban előfordulhat az, hogy ez nem minden esetben lesz már megoldás.  Az otthon azonban a legtöbb esetben igazán messze van az adott munkahelyről. Van, hogy tömegközlekedéssel, van bizony, hogy autóval kell több órás utakat tenni ahhoz, hogy az ember beérhessen az adott munkahelyre. Ha az időt nem is vesszük figyelembe, akkor az anyagiakat mindenképpen érdemes, hiszen a mai emelkedő árak mellett a benzin és a bérlet sem kerül épp olcsóba. Megeshet az is, hogy az ingázás a munkahely és az ember otthona között annyira drága lesz, hogy már nem éri meg a folyamatos utazás. Ilyenkor jöhet szóba a lakhatási hely megváltoztatása, akár albérlet irányába, akár egy munkásszálló felé.
Így került szóba egy munkásszálló Veszprém környékén egy kedves barátomnál is.

Az internetnek hála, ma már könnyedén kereshetünk magunknak lakhatási lehetőségeket, bármelyik város vagy falu környékén. Mindig érdemes jól körülnézni a lehetőségeink között, hogy pontosan hol és milyen szállást is keresünk magunknak. Azokban a városokban, ahol sok a munkahely és sok cég is található, ott több környéken is vannak szállások munkásoknak, amik igyekeznek a legjobb színvonalat biztosítania az ott elhelyezkedő vendégek számára. 

munkasszallo-veszprem_pic2

A kellemetlen ingázásra megoldás lehet a munkásszálló Veszprémben

Sok esetben az ingázás a munkahelyünk és az otthonunk között anyagiakban és szellemiekben is nagyon megterhelő lehet hosszú távon. Így sem időt, sem pénzt nem tudunk spórolni, ami pedig nagyon fontos egy fiatal álláskezdő számára, de akkor is, ha komoly változások állnak fenn az életünkben. Munkásszálláson nem csak munkások szoktak lenni, hanem olyan személyek is, akik például váláson esnek át és nem költöznek albérletbe.
Bár Veszprém nem annyira nagy, mint a fővárosunk, Budapest, mégis jó sok lehetőséget tud magában rejteni.

Munkásszálló Veszprém városában: így került szóba

Veszprém a királynék városa, legalábbis igazán gyakran szoktak rá hivatkozni ilyen formában. A város híres a különféle nevezetességeiről, például Veszprém híres az állatkertről, a Hősök kapujáról, a Szentháromság szoborról és még hosszasan sorolhatnám. Jó pár iskola elérhető itt, a kulturális élet szintén mozgalmas, és gyakran rendeznek itt fesztiválokat is a város környékén. 

Mikor egy kedves barátom szálláslehetőséget keresett, munkásszálló Veszprém városában jöhetett csak szóba számára, ugyanis a város mellett kellett dolgoznia. Sokáig keresett, melyik szállás lenne számára a lehető legideálisabb és ezáltal rengeteget böngészett az interneten, míg meg nem ismerte a Stadion utcai szállást, amire végül a választás esett. Ez amiatt volt nagyon jó, mert igazán közel helyezkedett el a munkahelyéhez.

munkasszallo-veszprem_pic


Milyen volt a munkásszálló Veszprémben?

Veszprém egy csodás, lehetőségekkel teli város és hamar az ismerősöm szívéhez nőtt, mikor már lehetősége adódott megismerni a helyet. Ez a munkásszálló pedig a város egyik kellemes és csendes, nyugodt környezetében található. A város zaját egyáltalán nem lehetett hallani egy hosszú és fárasztó nap után. Az épület elsőre nem adta meg azt a komfortot, amire egy modern, kertes házban lakó ember szokott, de mégis, elég hamar megszerette a helyet, hiszen annak ellenére, hogy nem egy IKEA katalógusból szedett szállás, sok pozitív lehetőséget kínált, főleg a jó elhelyezkedése miatt.

Fontos volt a parkolás lehetősége, továbbá a biztosított internet elérhetőség is, ami nélkül manapság már nem is lehet dolgozni, vagy a szabadidőnket tölteni.

Egy munkásszálló Veszprém környékén jó lehetőséget nyújthat akkor, ha az ember a főváros zajától távol szeretne lenni, de mégis jó elhelyezkedésű környéken lakna és dolgozna. Továbbá kikapcsolódás szempontjából sem utolsó a hely, hiszen az állatkert vagy a Veszprémi vár kellemes kikapcsolódási lehetőségeket tud kínálni az érdeklődők számára, ha a munka után egy kicsit elvonulnánk és kirándulással töltenénk az időnket a négy fal közötti heverészés helyett.